Novosti

Nov 29 18

Specijalizacija: Rukovatelj kompresorom i punitelj ronilačkih boca

U tijeku su prijave za tečaj “Rukovatelj kompresorom i punitelj ronilačkih boca” koji će se održati u prostorijama kluba na Jarunu, sredinom Prosinca 2018. ili u Siječnju 2019. Instruktor je Goran Hudoklin, CMAS I***. Za prijavu nas kontaktirajte.

Opširnije »
Aug 30 18

Možemo li uopće opstati a da ne ugrozimo okoliš?

Hoćemo li uskoro ostati bez ovakvih staništa ili će staništa ostati a mi ćemo nestati? Što je bolje? Možemo li uopće opstati a da ne ugrozimo okoliš? To je pitanje koje muči znanstvenike i osviještene pojedince!

Opširnije »
Jul 10 18

Mali istraživači podmorja

8. Srpnja u Novom Vinodolskom u “Vili Rustica” održali smo predavanje, radionicu i praktične vježbe malim istraživačima podmorja. Tema radionice bila je “Tehnika u službi čovjeka – disanje i privremeni boravak pod vodom” pa smo učili o povijesti ronjenja, ARA ronilačkom aparatu i ronilačkoj opremi, o funckioniranju ljudskog organizma pod vodom, te o moru i njegovim stanovnicima.

Opširnije »
Jun 26 18

Na putu prema “Plić Krištoforu”

Goran diže jedro u Paškom kanalu na putu prema lokaciji.

Opširnije »
Jun 8 18

Pag i Premuda

Odradili smo već standardnu godišnju eko-akciju na Pagu i u lošoj vidljivosti očistili dio Paškog podmorja. Nedjelja je bila rezervirana za uron na Premudi, te smo se ubacili skupa s opremom u 7 metara veliki gumenjak te zaputili iz Šimuna prema Premudi, kamo smo i stigli za cca 1h.

Opširnije »