Novosti

Feb 12 18

Ronilačka specijalnost – Prva Pomoć Kisikom

Organiziramo tečaj ronilačke specijalnosti “Prva pomoć kisikom”, 25.Veljače 2018. Instruktor je Goran Hudoklin, CMAS I***. Za prijavu nas kontaktirajte.

Opširnije »
Nov 29 17

Završen tečaj CMAS R**

Sezonu smo zatvorili tečajem za CMAS R**. Odradili smo uron u modro na 40 metara u lošijim vremenskim uvjetima i naučili kako se nositi s problemima koji nastaju pri takvim zaronima. Također smo odradili vježbe spašavanja unesrećenog ronioca i ronjenja u slaboj vidljivosti te orijentacije kompasom, uz ponavljanja gradiva sa R* i nezaobilaznu teoriju te na kraju klubu pridružili četiri nova ronioca sa dvije zvijezde.
Mar 25 17

Tečaj CMAS R**

RK “Mar Sub” organizira tečaj i polaganje za R** prema CMAS programu obrazovanja. Uvjet za pristupanje tečaju je minimalna dob od 16 godina, položen tečaj R* i najmanje 20 urona od stjecanja R*. Ronilac R** ovlašten je roniti do 30 metara dubine i voditi par ronilaca R* do 20 m dubine. Tečaj se sastoji od 6 praktičnih vježbi, 6 predavanja i polaganja ispita na moru – zaron do 30 m dubine. Termin održavanja tečaja biti će objavljen naknadno. Za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte.
Mar 13 17

Sezona 2017. na vratima!

Pozdrav svima! Dugo nas nije bilo. 2016-e smo ronili u Egiptu, putovali Indijom, tražili nove lokacije za urone, penjali u alpama i radili na hrpu drugih projekata, ali sada smo spremni za novu sezonu 2017. Isplanirali smo svu silu zanimljivih urona na raznim lokacijama, tečajeve za R* i R** (i više kategorije prema najavi), tečajeve specijalizacija (prvi nadolazeći je “Prva pomoć kisikom”) i još mnogo toga. Čujemo se uskoro!
Mar 5 14

22.03. SVJETSKI DAN VODA – JARUN 2014

U subotu 22.03. biti će obilježen Svjetski dan voda pod sloganom “VODA I ENERGIJA” Osim akcije čišćenja jarunskog jezera biti će organizirana i edukacija ronilaca i građana po pitanju invazivnih vrsta u slatkim vodama. Prijašnjih godina primjetili smo svojte koje nisu dobrodošle u ekosustavu Jaruna. Ove godine akcija će se odvijati pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i u suradnji sa DZZP-om. Planira se izvršiti prebrojavanje invazivne vrste “krupnorebrasta kotarica” – školjke koja živi u jarunskom mulju. Svaki ronilac biti će upoznat sa metodologijom postupanja u ovoj situaciji. Nakon prebrojavanja pomoću metode kvadrata svi primjerci ove školjke trebaju

Opširnije »