DOBRODOŠLI U PODVODNI SVIJET KLUBA

MAR - SUB ZAGREB

Škola Ronjenja

cmas-logoTečajevi se provode u dva dijela. Prvi se sastoji od predavanja i vježbi o teoriji i fiziologiji ronjenja, fizikalnim zakonima, izračunima potrošnje, korištenju dekompresijskih tablica itd, a drugi od praktičnih vježbi pod vodom tokom kojih polaznik svladava vještine koje su mu potrebne za pravilno i sigurno ronjenje, kao što su održavanje plovnosti, pražnjenje maske, traženje regulatora i dr.


Tečaj R*

Uvjet za pristupanje tečaju je minimalna dob od 14 godina.
Ronilac R* smije roniti do 20 metara dubine.
Tečaj se sastoji od 6 praktičnih vježbi, 6 predavanja i polaganja ispita na moru – zaron do 20 m dubine.


Tečaj R**

Uvjet za pristupanje tečaju je minimalna dob od 16 godina, položen tečaj R* i najmanje 20 urona od stjecanja R*.
Ronilac R** ovlašten je roniti do 30 metara dubine i voditi par ronilaca R* do 20 m dubine.
Tečaj se sastoji od 6 praktičnih vježbi, 6 predavanja i polaganja ispita na moru – zaron do 30 m dubine.


Tečaj R***

Uvjet za pristupanje tečaju je minimalna dob od 18 godina, položen tečaj R**, ispit za voditelja brodice, ispit prve pomoći (CPR) ili DAN Oxygen Provider ili ispit za ronilačku specijalnost : Ronilac spasilac, ispit za ronilačke specijalnosti: Noćno ronjenje, Rukovalac kompresorom i punilac ronilačkih boca i Dubinski ronilac i najmanje 50 urona od stjecanja R**.
Ronilac R*** ovlašten je roniti do 40 metara dubine i voditi na ronjenje grupe ronilaca do dubine ograničene njihovom kategorijom.
Tečaj se sastoji od praktičnih vježbi, predavanja i polaganja ispita na moru u proširenom obujmu koji obuhvaća sve apsekte naprednijeg ronjenja. Ronilac R***.


R****

Uvjet za stjecanje R**** je ostvarenih najmanje 100 urona od stjecanja R*** i položenih 6 ronilačkih specijalnosti: Ronilac spasilac, Rukovalac kompresorom i punilac ronilačkih boca, Dubinski ronilac, Noćni ronilac, DAN Oxygen Provider i jedna po vlastitiom izboru.

Svi navedeni tečajevi se u suradnji s RK MAR-SUB mogu položiti kod SCUBA CENTAR PAG.